Despre mine

Libraria lui Andrei

Blogs Home » Litere » Carti » Librăria lui Andrei - Cărți pentru copii

Librăria lui Andrei - Cărți pentru copii

Librăria lui Andrei este un proiect de suflet al familiei noastre: mama, tata și Andrei, doi iubitori de cărți și un novice. Sarcinile au fost împărțite încă de la început: Andrei, cel mai mare mic cititor, ne va recomanda săptămânal cărțile, care i-au plăcut lui tare de tot, ne va desena așa cum simte el de frumos mesajul cărților și cea mai importantă dintre toate: ne va inspira zi de zi, va continua să ne fie muză. Tata, novice în ale cărților pentru copii, dar maestru în tehnologia zilelor noastre, ne va susține mereu toate nebuniile artistice și va avea grijă să ne țină cu picioarele aproape de linia pământului, căci are de-a face cu doi visători artiști în familie. Mai rămân eu, adică mama, jumătate din latura artistică a familiei, creatoare de vise, plină de idei și mereu pregătită să citească o poveste copiilor.Articole Blog

01. 15 ianuarie - ziua lui Eminescu. Unde ești copilărie? - Jan 15, 2020 12:00:00 AM

Copiii iubesc poveștile. Iar dacă ne aventurăm să le spunem despre năzdrăveniile copilăriei noastre, i-am captivat definitiv. Vor dori să le reluăm încă o dată și încă o dată. Ne-am gândit că poate ne-ar fi de folos să procedăm la fel și cu diverse personalități artistice.


02. 48 de cărți pentru copii la vârsta de 9 -10 ani - Sep 30, 2019 12:00:00 AM

Am făcut o listă de cărți pentru copii, care i-au plăcut foarte mult lui Andrei și pe care le-a citit cu mare interes, la vârsta de 9-10 ani.

Andrei citește, în fiecare zi fie singur sau împreună. Cred că îi place să ne și răsfățăm ușor când citim și ne pregătim mereu câte ceva: cafea și cacao pentru el, ceai pentru amândoi și ceva de ronțăit, fructe feliate și morcovi. E deja un ritual această pregătire și mă ajută cu drag.


03. Timp liber în jurul Berlinului - Baumkronen & Zeitreisepfad și Der Barfußpark - Aug 31, 2019 12:00:00 AM

Recomandarea noastră pentru acest weekend călduros este Baumkronen & Zeitreisepfad, o oază de verdeață, un loc încărcat de istorie, unde fiecare dintre noi poate descoperi ceva interesant de făcut sau pur și simplu se poate bucura de natură.


04. Activități inspirate din cărțile citite de Andrei - Aug 26, 2019 12:00:00 AM

Din experiența noastră cu Andrei, am vrea să vă dăm câteva exemple ale unor activități/idei inspirate din cărți. A fost o bucurie să îl vedem așa încântat de fiecare proiect în parte.


05. Recomandările lui Andrei - iunie 2019 - Jun 17, 2019 12:00:00 AM

Recomandările lui Andrei, la mijlocul lunii iunie cuprind nouă cărți, care sperăm să vă placă și să vă stârnească curiozitatea: Matilda, Jungla lui Toco, Leopantera, Gata cu cititul, Copacul cu 13 etaje, Copacul cu 26 de etaje, Ziua în care a fugit somnul, Odiseea lui Ollie și Șoriceii Doamnei Marlowe


06. Interviu cu Aliona Bereghici: "Arta este cea mai bună cale pentru a trăi o viață interesantă" - May 27, 2019 12:00:00 AM

La începutul acestui mic proiect, Librăria lui Andrei, ne-am propus să cunoaștem și să vă prezentăm cât mai mulți autori și ilustratori. Spuneam în scurta noastră prezentare că ne - am dorit, ca Andrei să cunoască cât mai mult despre autorii și ilustratorii români, contemporani, pe care îi vezi și auzi, în carne și oase. Cu gândul la Andrei, la copiii, cu înclinații artistice și la toți iubitorii de frumos am decis să o contactez pe Aliona Bereghici, pentru a-i pune câteva întrebări despre munca, pe care o face cu atât de multă pasiune. Desigur și Andrei, curios din fire, a avut trei întrebări pentru ea.


07. 25 de cărți pentru copii de 1 - 3 ani - May 13, 2019 12:00:00 AM

Nu este niciodată prea devreme pentru a începe să îi citești copilului. Bebelușul s-ar putea să nu înțeleagă, dar fiecare cuvânt pe care-l spui, îl va ajuta să se conecteze cu tine, să creeze o relație specială, să învețe de la tine, iar cu timpul să te imite. Azi, piața de carte pentru copii este foarte generoasă și conține cărți valoroase, pentru toate gusturile. Dar când Andrei era mic, situația era ușor diferită sau așa îmi amintesc eu. Ajutorul a venit, în cazul nostru, de peste mări și țări, de unde am primit o mulțime de cărți frumoase, unele noi, altele deja însoțiseră alți copii într-o mulțime de peripeții. Ne-am bucurat când le-am răsfoit prima dată. Poate, la început, eu mai mult, dar ilustrațiile pline de culoare, textul, de cele mai multe ori, amuzant și interactiv, formatul mic, potrivit pentru mânuțele lui Andrei, i-au stârnit curiozitatea și lui. În plus, având coperțile cartonate (în marea lor majoritate) au rezistat de-a lungul anilor. În prezent, starea lor este încă bună, deși majoritatea au împlinit deja “cei șapte ani de acasă”. Am donat multe dintre ele, dar acestea am ales să le păstrăm. Am creat împreună cu Andrei, o listă care să cuprindă cărți pentru copii, dragi nouă, cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani.


08. Vorbe pline de înțelepciune din Călătoriile lui Erus - May 3, 2019 12:00:00 AM

Citind Călătoriile lui Erus învățăm multe lecții de viață utile. Învățăm despre prietenie, răbdare, respect, generozitate și iubirea necondiționată, virtuți care contribuie la creșterea armonioasă atât a noastră, dar mai ales a copiilor. Ele ne reamintesc să facem alegeri sănătoase, să iubim natura, să fim mai curajoși și mai răbdători, ca până acum.


09. Cum am reușit să îl motivăm pe Andrei să citească? - Apr 28, 2019 12:00:00 AM

Multă lume ne întreabă cum am reușit să-l motivăm pe Andrei să citească. Am adunat câteva idei, pe care noi le-am folosit de-a lungul anilor și care ni s-au potrivit de minune. Sperăm că acestea vor constitui un răspuns la întrebarea: "Cum motivăm copiii să citească?"


10. E vremea cireșilor japonezi înfloriți în Berlin - Apr 21, 2019 12:00:00 AM

Recomandare: În special pentru cititorii noștri din Berlin și împrejurimi. Ne-am gândit să vă spunem câteva vorbe despre un loc de poveste, în această perioadă, foarte potrivit pentru a petrece momente de liniște și bucurie, alături de cei dragi sau a răsfoi cartea preferată, într-o ploaie de petale, la fiecare adiere a vântului.